اتباع ایرانی همچون شهروندان بسیاری دیگری از کشورها برای ورود به ایالات متحده باید ویزای این کشور را دریافت کنند و در این بین تعیین وقت سفارت آمریکا یکی از نخستین مراحل این روند محسوب میشود پس از وقایع 1977 و تعطیلی سفارت و کنسولگری ایالت متحده در ایران ، متقاضیان ایرانی ویزا و وقت سفارت آمریکا مجبورند به یکی از کشورهای همسایه سفر و درخواست ویزا نمایند.

شهروندان بعضی از کشورها که قصد سفر به آمریکا را دارند ابتدا باید یک ویزا (ویزای غیر مهاجرتی برای اقامت موقت یا ویزای مهاجرتی برای اقامت دائم) بگیرند. با داشتن ویزای آمریکا میتوانید به یکی از مبادی ورود(برای مثال فرودگاه ) رفته و از وزارت امنیت داخلی ، افسر مهاجرت و حفاظت مرزی گمرک مجوز ورود به آمریکا را درخواست کنید .قابل توجه است طبق قانون جدید اگرشهروند ایرانی هستید و یا در 10 سال گذشته به ایران سفر کرده اید و یا متولد ایران هستید جهت مسافرت به ایالت متحده حتما باید ویزا دریافت نمایید. هرچند احتمال دریافت ویزای 10ساله چندبارورود برای شما بسیار محتمل است.

پیش از توضیح شرایط و مراحل تعیین وقت سفارت آمریکا ،جا دارد اندکی در خصوص ویزای این کشور و انواع مختلف آن توضیح دهیم تا ضمن شناخت بیشتر انواع ویزای ایالات متحده ، متقاضیان محترم را در انتخاب مناسب و متناسب با هدف از سفر راهنمایی کرده باشیم.

معمولا اولین وقت موجود برای متقاضیان دریافت ویزای دانشجویی نزدیکتر از سایر گروه ها میباشد.بعضی از کنسولگری ها به طور مقطعی تمرکز خود را بر نوع خاصی از ویزا افزایش یا کاهش میدهند،حتما پیش از اقدام به برنامه ریزی قطعی برای سفر ، از اولین وقت موجود برای نوع ویزای درخواستی و شرایط جاری در کنسولگری مورد نظر اطلاع حاصل نمایید.

کارشناسان اجرایی دپارتمان ویزا و وقت سفارت کایت تور با سالها تجربه و آشنا به ساز و کار تعیین وقت سفارت آمریکا و همچنین آشنایی با روند کاری هریک از کنسولگری های کشورهای همسایه ، آماده ارائه خدمات تخصصی در این زمینه به متقاضیان محترم ویزای ایالات متحده هستند.

مدارک لازم برای روز مصاحبه در سفارت آمریکا

هرمتقاضی زمان حضور در سفارت آمریکا جهت انجام مصاحبه حضوری می بایست حتما مدارک ذیل را به همراه داشته باشد.
این مدارک با مدارک تعیین وقت سفارت متفاوت است:

 اصل پاسپورت با حداقل شش ماه اعتبار به انضمام پاسپورتهای قبلی

 دو قطعه عکس تمام رخ 5*5 رنگی پشت زمینه سفید.

 ترجمه شناسنامه ،  سند ازدواج یا طلاق به همراه اصل مدارک

 ترجمه و اصل کارت پایان خدمت و یا معافی

  مدارک شغلی شامل گواهی اشتغال به کار ، ترجمه روزنامه رسمی ، آخرین آگهی تغییرات و تصمیمات ،حکم کارگزینی یا بازنشستگی

      ،پروانه مطب یا نظام مهندسی ، جواز کسب ، پروانه بهره برداری ، کارت پرسنلی یا بازرگانی ،گواهی شورای اصناف و ...

 ترجمه سوابق بیمه

 ترجمه سند ملکی به همراه اصل سند ، مدارک مرتبط با خرید سهام در بازار بورس ، خرید اوراق

  مشارکت و هر سرمایه گذاری دیگر

Bank Statement نامه تمکن مالی به انگلیسی

 پرینت شش ماهه حساب بانکی به زبان انگلیسی

 تاییدیه برگه وقت سفارت

 DS 160  تاییدیه فرم

تاییدیه فیش واریز سفارت 

 واچر هتل محل اقامت در آمریکا و رزرو بلیط رفت و برگشت

 به همراه اصل دعوتنامهI-134  در صورت داشتن دعوتنامه ،پرکردن فرم

 SEVIS Fee Payment Confirmation   مدارک تحصیلی و  I 20  فرم : F1 مخصوص متقاضیان

DS -2019 , SEVIS Fee Payment Confirmation   : فرم  J1 مخصوص متقاضیان

مدت زمان لازم جهت تعیین وقت سفارت آمریکا

نوع ویزای مورد تقاضا نیز در پروسه دریافت وقت دخیل است ،

در ادامه ویزاهایی که وقت سفارت یکسان دارند گروه بندی شده اند:

گروه اول : ویزاهای توریستی ، دیدار اقوام ، کاری ، شرکت در کنگره ،درمان پزشکی.

گروه دوم : ویزای دانشجویی و فرصت مطالعاتی

گروه سوم : ویزای نامزدی و سرمایه گذاری

گروه چهارم : متقاضیان دریافت گرین کارت و سیتیزن آمریکا

 

مراحل تعیین وقت سفارت آمریکا

شرکت کایت تور ارائه دهنده تخصصی خدمات ویزا و وقت سفارت ، آمادگی تعیین وقت سفارت آمریکا در سراسر دنیا را دارد.مراحل تعیین وقت سفارت آمریکا پس از ثبت نام آنلاین در وب سایت کنسولگری مجازی آمریکا آغاز و در نهایت با حضور در سفارت آمریکا در کشور مدنظر و مصاحبه حضوری پایان خواهد یافت. به طور کلی مراحل را میتوان به صورت زیر عنوان کرد.

ثبت نام آنلاین در وب سایت کنسولگری مجازی آمریکا

تکمیل فرم درخواست صدور ویزای غیر مهاجرتی به صورت آنلاین

پرداخت آنلاین هزینه وقت سفارت و انگشت نگاری

تعیین وقت سفارت مناسب

یکی از اصلی ترین نکات موثر در برنامه ریزی برای سفر به ایالات متحده آمریکا آگاهی از اولین فرصت موجود برای کنسولگری مورد نظر است. فاصله زمانی تا اولین وقت موجود ، با توجه به تعداد متقاضیان دریافت ویزا و محدودیت پذیرش کنسولگری مورد نظر متغیر است. گاهی میتوان برای روز بعد وقت مصاحبه دریافت کرد و گاهی تعیین وقت سفارت آمریکا تاچندین ماه آینده امکان پذیر نیست.

مدارک لازم برای تعیین وقت سفارت آمریکا

مدارک لازم برای تعیین وقت سفارت آمریکا در واقع مدارکی است که متقاضی پس از ثبت نام آنلاین ، میبایست درروز مصاحبه بهمراه داشته باشند.
این مدارک عبارتند از :

کپی صفحه اول پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار

اسکن عکس 5*5 تمام رخ پشت زمینه سفید

فرم DS 160 پر شده  و  تاییدیه فرم   DS 160 

آدرس ایمیل معتبر و شماره تلفن مسافر

اسکن از صفحه ویزا در صورت داشتن ویزای ایالات متحده در گذشته

در حدود 185 نوع ویزا مختلف برای ورود به کشور ایالات متحده آمریکا وجود دارد که تمامی آنها ذیل دو شاخه اصلی ویزای مهاجرتی و ویزای غیر مهاجرتی تقسیم بندی میشوند. ویزای مهاجرتی آمریکا همانگونه که از نامش پیداست با هدف مهاجرت و اقامت دائم این کشور صادر میشود و ویزای غیر مهاجرتی انواع ویزاهای توریستی ، تحصیلی ، کاری و ... آمریکا را در بر میگیرد.

ویزا توریستی آمریکا ( غیر مهاجرتی )

  این سایت (/http://ceac.state.gov/ceac ) بر اساس آخرین بروز رسانی وب سایت رسمی ایالات متحده می تواند یاری رسان شما باشد

 ، ویزای توریستی آمریکا نوعی از ویزای غیر مهاجرتی و موقت آمریکا است که خود به سه نوع موسوم به    visitor visa یا تایپ ویزای b تقسیم میشود  .
ویزای توریستی آمریکا به سه دسته تقسیم میشود:

ویزای B1 امریکا

ویزای B2 امریکا

ویزایB1 /B2 امریکا

ویزای B1 آمریکا عموما برای قرادادهای تجاری و شرکت در کنفرانس‌ها صادر می‌شود حال آنکه ویزای B2 برای گردش، دیدار اقوام و آشنایان و یا انجام معاینات پزشکی و اقدامات درمان در آمریکا صادر خواهد شد. ویزای B1/B2 نیز نوعی ویزای توریستی-تجاری است و در واقع تلفیقی از ویزای B1 و B2 خواهد بود.

ویزای تحصیلی آمریکا (غیر مهاجرتی )

تحصیل در آمریکا و یا تکمیل تحصیلات آکادمیک در این کشور ، رویای بسیاری از علاقمندان علم ودانش است . از این رو میتوان

برای ادامه تحصیل در ایالات متحده از 3 طریق اقدام کرد:

 ویزای نوع F

ویزای نوع J

ویزای نوع M

ویزای نوع F مخصوص متقاضیان ادامه تحصیل در آمریکا در مقاطع دانشگاهی (فوق دیپلم تا دکترا) و دوره‌های آمورش زبان انگلیسی صادر می‌شود. ویزای نوع Jکه به ویزای مبادلۀ بازدید کنندگان نیز مشهور است، برای تحقیق، آموزش و یا تدریس در آمریکا صادر می‌شود. این دوره از طرف کارفرما به متقاضی پیشنهاد شده و کارفرما می‌تواند شرکت و یا دانشگاه باشد. ویزای نوع M ویژه افرادی صادر می‌شود که قصد تحصیل در دوره‌های غیرآکادمیک کاربردی و کوتاه مدت همچون هنرستان‌ها یا مؤسسات غیر علمی در زمینه هایی مانند: طراحی لباس، عکاسی، مدلینگ و ... را دارند.

ویزای کار آمریکا

ویزای H1 یا ویزای کار آمریکا مخصوص متقاضیانی صادر می‌شود که ضمن دارا بودن یک تخصص حرفه‌ای خاص، از طرف یک کارفرمای آمریکایی دعوت به کار شوند. از شرایط اصلی اخذ این نوع از ویزای کار آمریکا داشتن حداقل مدرک لیسانس از سوی متقاضی و همچنین کارفرمای واجد شرایط اداره مهاجرت آمریکا است.

انواع دیگری از ویزای موقت آمریکا (O,K,R,E) وجود دارند که در فرصتی دیگر به آنها خواهیم پرداخت.

منبع: 247kite.com